Ζήτω οι αποτυχίεςΣτις 13 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την αποτυχία. Η Failure Day ξεκίνησε από τη Φινλανδία όμως θα έπρεπε να γιορτάζεται παντού, ειδικά στην Ελλάδα. Από λάθη άλλο τίποτα.

Είναι όπως λένε εξαιρετική μέρα για να πεις την ιστορία σου, να κοιτάξεις κατάματα την αποτυχία σου, να της χαμογελάσεις, και να την στείλεις στον αγύριστο.
Γιατί κανείς δεν γλιτώνει από τις αποτυχίες. Έρχονται και σε ρίχνουν κάτω.
Πρέπει να αλλάξουμε την κουλτούρα της αποτυχίας λένε. Το πώς την αντιλαμβανόμαστε και πώς τη χειριζόμαστε. Οι καλύτερες ιδέες ξεπήδησαν μέσα από προβλήματα, τα λάθη προσφέρουν γνώσεις. Γιατί όσο δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου, δεν βρίσκεις τη λύση, και τότε χάνεις τελείως το παιχνίδι. Και μάλιστα όπως πρεσβεύουν και όλοι οι επιτυχημένοι, όποιος πιστεύει πως δεν θα αποτύχει ποτέ, είναι αυτός που αποτυγχάνει χειρότερα από όλους.

Βγες έξω λοιπόν το Σάββατο, πάρε μια βαθιά ανάσα, πες «ζήτω τα λάθη μου», πιες ένα ποτήρι κρασί, αποχαιρέτα την αποτυχία σου και ορκίσου πως την επόμενη φορά θα πιεις για να γιορτάσεις την επιτυχία σου. Και μη ξεχνάς αυτό που έχει πει ο Woody: Αν δεν αποτυγχάνεις ποτέ, δεν έχεις κάνει τίποτα πρωτοπόρο.