on_line


Καθόταν για  ώρα μπροστά στον υπολογιστή της, έχοντας πάθει ιντερνετική αγκύλωση. Όχι μόνο στα χέρια της, αλλά και  στο μυαλό της. 
δε σου λείπουν τα Χριστούγεννα που ήθελες μόνο το δώρο σου;
Ας μη μιλήσουμε  για τη ζωή της.

 Όσα όμορφα έβλεπε στο pc της τα κοιτούσε για ώρες, τα συζητούσε μέσω chat, τα ανέλυε μέσω forum, και τα επεξεργαζόταν κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Τις μουσικές που άκουγε δεν τις περνούσε καν στο mp3 της για να τα ακούει και πέρα από τους τοίχους του σπιτιού της. ‘Όλα online. Η τέχνη, η μουσική, το φλερτ, τα χαμόγελα J, τα ψώνια της, τα βιβλία της, η τηλεόρασή της. 
Λένε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας, η σύγχρονη, η ασύγχρονη, η άμεση, η έμμεση, η απευθείας, η μέσω εργαλείων, η προσωπική, η κατά λάθος, η επίτηδες. Ποιά χρησιμοποιείς πιο συχνά;
Έξω είναι Χριστούγεννα. Τα χρόνια πολλά δίνουν και παίρνουν σε inbox, chat, mails, tweets και και και.
Ζέστανε ένα  τσάι, ξανακάθεται στην καρέκλα. «Πάμε  βόλτα», πετιέται ένα παραθυράκι στο  chat. «Είναι Χριστούγεννα!» της λεει.
«Βαριέμαι» του  απαντά.
Αυτό που λέμε self disclosure, αυτή η ανάγκη να αποκαλύψουμε μερικά πράγματα για μας, είτε σε έναν δικό μας άνθρωπο, είτε σε έναν άγνωστο στο αεροπλάνο. Αυτό που μπορεί ξαφνικά έναν ξένο να τον κάνει οικείο και μετά μπαμ! όλη η ζωή σου σε αταξία.
Δοκιμάζει το τσάι της, αλλά σήμερα της φαίνεται απαίσιο. Θα ήταν σίγουρα καλύτερα μια ζεστή σοκολάτα σε ένα καφέ, ειδικά σήμερα που χιονίζει.
«Πάμε βόλτα!»  πετιέται μήνυμα στο κινητό. «Αστο, σου είπα, δεν έχω όρεξη» του  απαντά.
Λίγη ώρα αργότερα, χτυπά το κουδούνι στο σπίτι της. «Πάμε βόλτα!» της λέει από το θυροτηλέφωνο.
Χαμογελάει, παίρνει  το παλτό της, κλείνει τον υπολογιστή, και φεύγει. Log out.
Υ.Γ. Πέρασαν 5 μέρες  μέχρι να ξανασχοληθεί μαζί του.  


(για το περιοδικό Pepper)