Άκου. Φέτος λέω να σοβαρευτούμε.Kαι δεν εννοώ να είμαστε σοβαροί, έτσι απλά. Εννοώ να σοβαρευτούμε για το πού θέλουμε να πάμε.Aν πρέπει να σκεφτείς τους φετινούς σου στόχους, εγώ λέω να κάνεις κάτι από αυτά.Να κάνεις παρέα με ανθρώπους που μπορούν να σε πάνε μπροστά. Φτάνει με αυτούς που σε κρατήσαν πίσω.
Να περπατάς μέσα στην πόλη σου, μάθε το βλέμμα σου να ανεβαίνει ψηλά, και χαμηλά. Να τα δεις όλα,μη φοβάσαι να δεις την αλήθεια της πόλης που ζεις. Είναι καλύτερα να ξέρεις, από το να μη ξέρεις τι σου γίνεται.
Να μη φοβάσαι να κάνεις βλακείες, αλλά μη ξεχνάς ότι σοβαρεύουμε φέτος, οι βλακείες σου μπορείνα σου κοστίσουν περισσότερο από ότι παλιά. Αλλά θα ναι πολύ καλύτερες ;)
Μην ανησυχείς πολύ για το τι θα γίνει στο μέλλον σου, γιατί πραγματικά δεν μπορείς καν να φανταστείς τι θα βρεις στο δρόμο σου.Ξέρεις τι πρέπει να δοκιμάσεις σίγουρα? Αυτά που φοβάσαι. Δεν φαντάζεσαι πόσο θα αλλάζεις κάθε φορά που θα προκαλείς τον εαυτό σου.Προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμος όταν σου λένε τα λάθη σου. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Αλλά όταν γίνεται, τότε κερδίζω όσα είχα χάσει.Μάθε να ιεραρχείς. Ανθρώπους, καταστάσεις, λόγους για να στεναχωριέσαι,λόγους για να χαίρεσαι. Προσπάθησε να εστιάσεις στο τελευταίο.

Άκου δυνατά μουσική. Απενοχοποίησε τα τραγούδια που δεν θα πρεπε να σου αρέσουν.
Φέτος άκου δυνατά τα τραγούδια που ακούς κρυφά στο δωμάτιό σου.Κανείς δεν θα σου πει ποιός θα είσαι ή πώς θα είσαι.
Οι χαρούμενοι άνθρωποι αν προσέξεις, είναι εκείνοι που δίνουν μικρή σημασία στους άλλους.
Σίγουρα πρέπει να πιστέψεις πως, αν μπορεί κάποιος άλλος, τότε μπορείς κι εσύ. Ο θεός έχει φροντίσει να μας δώσει τα πάντα σε αναλογίες περίεργες, τέτοιες που, όταν έχουμε κάτι λιγότερο, σίγουρα κάτι άλλο μέσα μας είναι περισσότερο, έτσι ισοφαρίζεις την κατάσταση. Μπορείς να πετύχεις κάτι με πολλούς τρόπους, αυτό να θυμάσαι. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνάν να ασχοληθούν με τα προτερήματά τους, γιατί κοιτούν μονίμως τα ελλαττώματα. Αποδεδειγμένα, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι δεν ήταν ούτε οι πιο πλούσιοι, ούτε οι πιο μορφωμένοι, ούτε οι πιο όμορφοι.
Να θυμάσαι πως στην τελική, αυτό που ζητάμε όλοι μας είναι η αγάπη. Η ψυχολογία λέει πως τα χρόνια που ωριμάζουμε είναι τα χρόνια που αποδεχόμαστε πως θα αγαπήσουμε και θα αγαπηθούμε. Και θα ρισκάρουμε να φάμε τα μούτρα μας. Και θα έχει πλάκα. Αλλά πολλοί δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.
Αν μπορείς, σταμάτα τα ψέματα. Κυρίως στον εαυτό σου. Γιατί το πρόβλημα είναι όχι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για σένα, αλλά τι πιστεύεις εσύ.Θα μπορούσες να είσαι περισσότερο θετικός. Αλήθεια, στο τέλος όλα πηγαίνουν καλά.Μην γκρινιάζεις τόσο. Γύρω σου υπάρχουν άτομα που περνάνε χειρότερα από σένα, δεν φαντάζεσαι πόσοι. Γι'αυτό σου λέω, κοίτα καλύτερα στην πόλη σου.
Όσος λίγος κι αν είναι ο χρόνος σου, πήγαινε πάντα να επισκέπτεσαι τους δικούς σου. Και τη γιαγιά σου και τον παππού σου. Να κρατάς τους φίλους σου κοντά σου. Αν δεν έχεις, να κάνεις φίλους.
Κλείσε τη τηλεόραση,το ραδιόφωνο, το πισι για λίγο. Μείνε μέσα στη σιωπή. Πρόσεξε μη χάσεις τον εαυτό σου με τόση έκθεση εκεί έξω.Προσπάθησε. Βγες, κυνήγησε ό,τι θέλεις. Όσα κι αν θέλεις. Μη σταματάς όταν αποτύχεις. Όλοι έχουμε κακές μέρες, σε κανέναν δεν πηγαίνουν τα πράγματα πάντα καλά. Εσύ δεν θα είσαι η εξαίρεση και αυτό αν το σκεφτείς είναι ανακουφιστικό.Μη ξεχνάς πως αυτό που καθορίζει ποιοί είμαστε είναι το πώς διαχειριζόμαστε την πτώση μας.
Τι σε απομακρύνει από τον ιδανικό σου εαυτό? Γίνε ιδανικός. Αλλά ξέρεις κάτι? Όσοι σε αγαπούν, θα σε αγαπούν το ίδιο και μετά.
Μην εγκλωβίζεσαι σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Είπαμε, φέτος σοβαρευόμαστε.
Ζήτησε συγγνώμη και πες σε αγαπάω σε ανθρώπους που ξέχασες να το πεις. Για τη μαγκιά. Για να νιώθεις πως τα είπες όλα.Άσε τον εαυτό σου να εκτεθεί, δείξε ποιός είσαι, πάτα πόδι, διεκδίκησε.Τώρα.Χτες.
Δώσε σημασία σε εκείνα τα χαζά καθημερινά πράγματα που είναι αυτά που θυμάσαι μια ζωή. Μην τρέχεις όλη μέρα!
Άκου ραδιόφωνο, μην κατεβάσεις άλλη μουσική, περπάτα,μην πάρεις το αυτοκίνητο, γράψε ένα γράμμα και όχι ένα βιαστικό μαιλ. Μάζεψε την παρέα σου και μαγείρεψέ τους.
Κάνε πράγματα που θα σε κρατάν συγκεντρωμένο. Φύτεψε λουλούδια. Απομακρύνσου από την τεχνολογία για μία μέρα.
Βγες με τους φίλους σου και κάνε ό,τι σου κατέβει.Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου. Αν θες, διόρθωσε ό,τι μπορείς. Αν δεν μπορείς, απλά σκέψου πως όλοι έχουμε κάνει λάθη.Αγάπησε κάποιον.
Μην ερωτεύεσαι συνέχεια επιπόλαια.Ταξίδεψε. Δεν θα σαι ο ίδιος.Μην αφήσεις τις ευκαιρίες να γλιστράνε από τα χέρια σου. Φύγε αύριο για ταξίδι, πήγαινε σήμερα να δεις τους φίλους σου, πάρε τα ρίσκα σου.
Ζήσε την ηλικία σου όπως πρέπει. Αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει στην ώρα τους θα σε κυνηγούν από πίσω.
Ξέρεις οι άνθρωποι ζουμε μια ζωή λύνοντας μέσα μας διάφορες κρίσεις. Κάθε ηλικία είναι σαν επίπεδο παιχνιδιού, πρέπει να λύνεις τις κρίσεις αυτές.
Μην φιλοσοφείς συνέχεια, μην λες μεγάλα λόγια, αλλά μην μιλάς και με γρίφους. Μίλα καθαρά, απλά.Απλοποίησε τις καταστάσεις και μάθε να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι όπως φαίνονται.
Προχώρα μπροστά, όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο. Ακόμα και αν δεν μπορείς. Προχώρα και θα το βρείς τον τρόπο. Πάντα τον βρίσκουμε.
Να γίνεις ευτυχισμένος. Και αυτό γίνεται μόνο όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε αγαπάνε. Αξίωμα.
Να κάνεις πράγματα που δεν έκανες ποτέ.
Να δοκιμάζεις.
Και να θυμάσαι πως όσο προσπαθείς και τολμάς, κάπως με κάποιον τρόπο, όλα πηγαίνουν καλά.